leyazaini 4eva after

leyazaini 4eva after

leyazaini foreva after

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Thursday, November 23, 2006

aku ingin menjadi mimpi indah dalam tidurmu
aku ingin menjadi sesuatu yang mungkin bisa kau rindu
karena langkah merapuh tanpa dirimu
oh karena hati tlah letih
aku ingin menjadi sesuatu yang selalu bisa kau sentuh
aku ingin kau tahu bahwa ku selalu memujamu
tanpamu sepinya waktu merantai hati
oh bayangmu seakan-akan
kau seperti nyanyian dalam hatiku
yang memanggil rinduku padamu
seperti udara yang kuhela
kau selalu ada
hanya dirimu yang bisa membuatku tenang
tanpa dirimu aku merasa hilang
dan sepi, dan sepi

Taken from: Dealova- Once (Dewa)


Tuesday, November 14, 2006

today...14th Nov 06.

Nothing much except paperworks!!! Baby?? Alhamdulillah.. sehat. Tp mommy dia yg tak larat! Imagine everyday i have to sit for half and hour infront of toilet bowl just to throw back whatever i ate. kalau sekali je takpe.. ni sampai 2-3 kali. tak kire pagi ke, tengahari ke malam!feel soo sick! kekadang tu jadi takut nak makan.
Anyway bukan nak merungut or complaint... just tak pernah terduga betapa kesukaran yg my mother, my mother in law and whoever kat dalam dunia ni yg dah ada baby atau tgh carry baby melalui saat2 ni.. tu baru tak lalu nak makan and morning sickness. tak campur benda2 lain lagi. Macam I last week admitted kat hospital coz dr takut I dehydrate. Luckily satu hari je. Aduihhh... seksanya rasa. tapi ade jugak yg consider lucky.. coz tak perlu nak lalui sume tu. tau2 cukup mase terkuwek je. like few person yg i kenal. bukan senang sebenarnye nak deal with "living thing@anak". I mean nak jadik person yang digelar parents. macam I yg perempuan ni.. nak lalu dugaan masa mengandung, pas tu nak menyabung nyawa kat labor room.. then dengan karenah anak... aaarrrghhh!! tension jugak bile pk. anyway baby... Mommy Loves You

Thank God, tuhan tu mudahkan hidup i untuk lalui semua tu dengan kurniakan i husband yg bukan setakat loves me soo much tapi dia juga caring and understanding. Everytime balik kerja he will help me in most of house work... lagi2 i memang tak boleh nak pegi dapur pun. Allergy!! sekarang ni dia yg jadik chef. Ok jugak masakan dia. Love you sayang!Kisses

so dipendekkan cerita.. to u guys out there.. kalau nak melawan or nak tinggikan suara dengan insan yg bergelar ibu tu pk la berjuta2 kali. bukan senang tau nak jadik mak ni. I sendiri sedang melaluinye. Insaf rasenye. "sorry mum if I ever hurt you". betul jugak kate sayang.."manusia ni bile dah kena batang hidung sendiri, baru nak sedar diri"...") and a small message to husband yg wife tengah berbadan dua ..give a good support!! tak kire dalam ape jugak..i.e. mental, emotions etc. itu sume penting... bukan hanya untuk wife u all tapi jugak for your child punye development!!
mase tengah makan beradap!!! sekarang pun masih suap dia makan...")





Friday, November 10, 2006


Hi there! welcome to my blog. Actually this is the first time I sign up for "thing" like this. just trying... macam best la plak. hehehe...Anyway my name Leya. Still young..(27). Happily married to my beloved husband and now insyaAllah June '07 ni kiteorg akan dapat baby kiteorg yg pertama. Ok, actually this blog is meant for " journey of my life "... yup, Im planning t0 share dengan u all pengalaman yang dilalui saban hari. kire macam e-diary. Hopefully it will give benefits not only to me but also to you guys. comment/s and opinion dialu2kan.