leyazaini 4eva after

leyazaini 4eva after

leyazaini foreva after

Daisypath - Personal pictureDaisypath Anniversary tickers

Tuesday, August 24, 2010

oUR Lil' vacation

salam....

Act on 17th June, 2 days b4 habis tour europe utk program At-Tijarah, hubby call asking if i wanna join him utk sambung shooting for local program @ langkawi. at first malas nak gi but then when he's back on 18th June, he say d shooting postponed n yet he still thinking of spending time together since he was away bout 1.5 moths... after much consideration in the end i say yes. n off we go to Bkt Merah Lake town Resort on 22 July 2010... huhu...yeah







aief was enjoying himself b4 we leave to mines prior to bkt merah .... n @ RnR. he managed to make fren with few kids... gals especially here @ d playground......



act d journey took bout 6hrs... (adehhh sakit pinggang). but d boys was so cool. haffiey been sleeping and once in a while ask me to hug him while aief enjoyed d journey. we did stop @ few places for prayers n tea (as we leave round 2++pm). once we arrived terus check in n hunting for dinner cum supper..... lapar beb.... hehehe.....

Day 2

so d very next morning... after good breakfast @ d hotel cafe (cant remember d name), we off to the theme park... kami pilih utk ambil combo water park + zoo. pricing for 2 adults + 1 kid rm 100++. not so cheap but affordable...... d advantages u can go to two parks + goodies.




here's d map that u can find @ d entrance..... we stayed for 3days n 2 nite @ bkt merah lake town hotel. the service is ok n yup we had so much fun esp aief n affiey....

first kami ke water theme park where harief cant wait to give a blast....Thank God he choose to stay @ the shore. there are 3 area where there are pool for kids (we spend half of d day there...thanks to harief :)) then beach pool (kat cni ala2 duk picnic kt tepi laut) and one more for adults. act kita ble gi pusing2 lalu cam laluan and ble gak naik kosi yg akn lalu kt atas wter park ni. best.... duk berendam sampai sumer kecut.... haffiey also join his bigbro...hahaha....

done with fun.... its time for makan. act harief still insist wanna play summore... but since hari nak ujan+ scared he gonna get athma... no choice! have to pull him out...sori baby



muke-muke lapar after half a day duk berendam kt dlm pool.... hahaha... so makan time. back @ d hotel baik harief, haffiey, hubby n me sume terlentok..... tido..... penat!!

after maghrib prayers kami keluar for dinner. we choose a nice restaurant which offered a good seafood. x jauh dari jalan kuar from BMLR.... (sory x pictures to be upload coz we all terlupa nak bw camera skali... huhu)

Day 3



after a great sleep.... in d mornink that offered good bfast, we kick start d day with berendam in the hotel pool plak. haha... this time cume harief n babah je. mommy n haffiey stay off shore... thats y haffiey wat muke bengang... huhu.... cayang bucuk mommy tu....



so lepas lepak kt pool sampai harief dah naik biru....hahaha, kami bersiap to check out. then kami ke mini zoo... dah janji ngan harief.... so it was d 1st time eva harief have d oppurtunity nk tgk animals yg dia selalu tgk kt tv. he really enjoy it. sekejap2 tanya soklan...naik letih nk menjawab.... hahahaha. Bless u baby. haffiey plak mengamuk2... x tahan panas. sampai tpaksa msk kt dlm opis dey all jap nk bg sejuk badan... hadoii.... mcm2 perangai. last2 d whole day kami kt zoo to adik tidur ngan pakai suar je n kipas btul dpn muke....
















later in d afternoon, we off for the long n winding road. normally perjalanan balik tak rasa sgt jauhnye kan.... so sempatlah kami menyinggah beli buah tgn....hehehe. singgah makan lg kt rnr.... n Alhamdulillah walaupun hujan mencurah2 kami selamat sampai di rumah @ 8 pm. comment both of my prince: zzzzzzzzzzz.... hahaha.. dah penat la tu...

Friday, August 13, 2010


salam...

3rd August lepas is my birthday. alhamdulillah .... Allah masih beri peluang utk teruskan hidup di samping insan2 tercinta... syukur.

usia bertambah... anak pun dah bertambah. ahahaha.. dari 1 skang dah 2... ble nk jd 3.... tergantung di Loh Mahfuz.... hehehe. bkn serik tp cam yg 2 org ni pun x menang tgn. dua2 ngan ragam masing2.... seronok tp mmg sakit kepala. luv u both.... our 2H....buah hati pengarang jantung who add more lively color in our marriage....

neway, nak jd kesahnya bday celebration kali ni.... on 2nd tu act x baper sehat. mmg 2hr sblm tu pun dah rasa... tp ignore je. on 2nd tu mmg rasa badan x sedap... balik umah telan panadol. pk mmg nak cuti rehat coz maybe m too tired. yela since haffiey stay kt umah mak teh mmg rushing. dah la mlm tido x cukup... haffiey pun br 6 mths old.

THEN, hubby pun balik... n gimme a proposal... hahaha... end up kami di JB. hehehe. punyelah jauh... coz hubby ada urusan biz kt sana n since my bday so dia xnak tlepas. tu yg even dia tau aku ni x sehat dia ajak gak... act x tpk pun dia nk celeb... coz kami pun akn sambut anniversary yg ke-4 x lama je lg...

sepetang di danga bay.....

tp yela dah rezkikan..... alhamdulillah.

cafe kg Limas@ Danga Bay...


while waiting for the food


check out the food... enjoy it... cuma sayur tu kureng cket

haffiey rasa sumer cam sedap je.... hahahaha

neway thanx to my beloved hubby for a great evening @danga bay. really appreciate it..... tq.... luv u


ur wife: leya


salam ramadhan............ mudah2an ramadhan kali ini dapat disempurnakan dgn sebaik2nya. citer pasal ramadhan pale automatic pk nak wat buke pe.. ahahaha.
1st ramadhan kami buka kt umah my mom... so d menu mmg syokk layan... lg plak my bro yg kt senai tu ader. ngan ayam percik(kuah sedap), kuih muih, nasi bkhari (pak uda n cik dah masak) with ayam kuzi, sambal tumis sotong, masak lemak putih sayur campur, mee goreng pas tu my bro yg keje kt concorde plak perkenalkan air ciptaan dia ... hmmm mmg kekenyangan jadinya.... ahahaha. tp seronok.... kumpul ramai2... kami ni adik beradik x ramai cuma 4 kerat je. nampak besar coz dah bertambah ahli... esp me...hehe. our beloved 2H. last year 2 H gak... tp hubby n harief... thn ni 3H : Hubby, harief n lovely Haffiey.

tahun ni InsyaAllah kami akan sambut syawal di rumah mak (my mom la)... yeah. thn lps dah raya belah hubby.... thn ni my turn la plaks... but as usual... awal2 lg dah tempah ayam kg for in law. dah siap inform kat mom in law... ketepikan lebih cket lauk tu coz thn sblmnya dpt rasa cket je. tp time raye kt umah dia thn 2009 haa... makan sampai x ingat. lg plak haffiey sdg membina sel2 dia kat dlm womb ni. dia plak mmg x memilih makan... nasi mmg favorite. tu yg br 5th mths pregnancy dah ader kencing manis.... hadoii....

yg bestnya ramadhan kali ni harief dah makin petah bercakap... suka melayan karenah dia. rindu sgt kt dia... yelah jumpa seminggu sekali. ni pun since babah dia balik dr oversea cuma 2 x je br dia balik umah@pjaya. d rest kami mmg kt umah mak coz aku ni wat tuition english weekends. once a month kami balik umah in law.

oh ye... smlm 2nd day ramadhan buka kt rumah. masak for hubby.... pusing gak pk nk masak pe... gebang2 ngan colleague last2 decide nak masak daging kicap, terung berlada+udang, sayur. then top up with kurma (of coz), pudding, murtabak n ikan pari bakar.


tgk hubby makan pun laju je... 3 x tambah... alhamdulillah... puas hati. even berkejar2 yela... balik dah kul bape... sampai umah dah kul 6. layan haffiey lg start masak round 6.15 tu pun suh hubby je pg bazar. alhamdulillah sempat siap kemas dapur lg... cekap tu ikut style my mum. dia kalo kt dapor mmg dr masak sampai siap kemas....


hmm... sedar x sedar hari ni dah pun 3 ramadhan... pantas betul masa berlalu. pe pun selamat menyambut ramadhan dan mudah2an dapat menyempurnakan ibadah kita sebaik2nya.....................